סיבות לטוס לגאורגיה

1. ישן מול חדש

גאורגיה היא מדינה מתפתחת ומתקדמת. טביליסי עיר הבירה והעיר הגדולה בגיאורגיה, מלאה באתרים ואטרקציות מעניינות, בעלת אווירה ייחודית. העיר מהווה מרכז תרבותי ומסחרי, ניתן למצוא בה הכל מהכל: מרכזי קניות, מלונות יוקרה, מסעדות ובתי קפה, ברים וקזינו, שווקים צבעוניים, פארקים ענקיים ועוד. בגאורגיה יש עוד ערים גדולות ומרכזיות כמו קוטאיסי,  באטומי, רוסתווי וזוגדידי אך לצד כל הערים הגדולות יש עוד הרבה כפרים קטנים, חלקם מבודדים בהרים ובהם התחושה היא כי הזמן עצר מלכת. ניתן לראות בהם את הבתים הפשוטים שסביבם מסתובבות הפרות, החזירים והכבשים. בכפרים האלה האנשים חיים כמו פעם. חולבים פרות ומכינים מהחלב גבינות. מכינים את הלחם בבורות באדמה. מנותקים מאינטרנט ותקשורת סלולרית לפעמים גם ללא אספקת מים וחשמל רציפה. אווירה מיוחד וחוויה בלתי נשכחת!

2. טבע בתולי

גאורגיה היא מדינה הררית שרב שטחה לא מיושב. ככזאת ישנם הרבה אזורים שקשה להגיע אליהם ברכב אלא בג'יפ או ברכיבה על סוסים או ברגל, מה שהופך אותה לגן עדן למטיילים!

הגאורגים שומרים על הטבע שלהם ולכן הכריזו על 14 שמורות טבע מוגנות אליהם ניתן להכנס רק למטרות לימודים ומחקר. בנוסף לשמורות הטבע המוגנות ישנם 10 פארקים לאומיים, 18 שמורות טבע שהכניסה אליהם חופשית, 40 אנדרטאות טבעיות ייחודיות ו 2 נופים מוגנים. סה"כ השטח המוגן במדינה הוא כ 5100 ק"מ רבוע.

תוכלו למצוא מידע על אתרי הטבע השונים באתר של הסוכנות לאזורים מוגנים. ניתן לראות גם כל האתרים מסומנים ומקוטלגים על מפת גאורגיה.

3. האנשים

העם הגיאורגי מאמין שהאורח הוא מאלוהים! הם אוהבים לארח ולעזור ויעלבו אם לא תסכימו לשתות או לאכול כשהם יציעו. בנוסף אם תלכו לאיבוד או תצטרכו הכוונה הם יעזבו הכל ויסיעו אתכם או יובילו אתכם לאן שתצטרכו!

4. האוכל

מה עוד לא נאמר על האוכל הגרוזיני?

המטבח הגאורגיה מגוון וטעים מאוד בזכות חומרי הגלם הייחודיים והתבלינים! המטבח הגאורגי נחשב גם למאוד בריא כיוון שמתבסס הרבה על ירקות קטניות ואגוזים.

מאכלים שאתם חייבים לטעום בגאורגיה

חינקאלי- כיסוני בצק מולאים בבשר/ תפוחי אדמה/ גבינה ועוד

חצ'פורי – שם כללי לבצק עם גבינה, או במקרה שלהם גבינה עם בצק 🙂 בכל אזור של גאורגיה מכינים באופן שונה, החצ'פורי הכי מפורסם הוא חצ'פורי אג'ארולי המגיע ממחוז אג'ארה, חצ'פורי בצורת סירה עם ביצת עין.

צ'ורצ'חלה- הממתק הגאורגי- אגוזי מלך עטופים בענבים

עוד על מאכלים מקומיים תוכלו לקרוא במאמר אחר שלנו.

יאמי!

5. היין

היין הגאורגי מיוצר בשיטה עתיקה מאוד בכדי חרס.

הכדים קבורים מתחת לאדמה ובהם מתרחש תהליך התסיסה של הענבים.

הקבורה של הכדים מתחת לאדמה מאפשרת טמפרטורה מתאימה לתסיסה והתישנות היין.

בנוסף היין סופג טעמים וארומות ייחודיות מהכד במהלך התהליך.

 
לפרטים נוספים והזמנות השאירו פרטים או התקשרו: 08-8528550
השארת תגובה